Van het bergachtige Zwitserland naar het cultuurrijke Kroatië

Robin & Maureen laten je graag deze prachtige campertrip ervaren die begint in het altijd mooie Zwitserland.

Vanuit Kandersteg rijden we de autotrein op om door het gebergte te rijden en komen we aan in het kuuroord Brigerbad. Een Super ervaring om met de camper op de autotrein te gaan! Neem in Brigerbad een duik in het warme natuurlijke thermale bronwater! (Oh ja, neem wel voldoende Zwitserse Franken mee..)

Via de prachtige Simplonpass rijden we naar het Lago Maggiore om na een heerlijke pizza te genieten van de muggen! De volgende dag rijden we gauw via Milaan naar Verona.

We vervolgen onze route naar Venetië en Monfalcone. Werkelijk prachtige stden in Italië. Vanuit Italië komen we Kroatië binnen en doen stad Rijeka aan.

Van hieruit begint de beroemde dodenweg die je langs de immens mooie kustlijn van Kroatië voert. Overigens is deze weg tegenwoordig heel veilig te berijden.

Een uitvluchtje naar de wereldberoemde Plitvice Meren is meer dan de moeite waard! (vanwege de drukte in de zomer is het voorjaar of najaar een betere periode voor bezoek). Eiland Pag is de volgende halte. Wat een bijzonder apart eiland! De Schapen/lammeren en de kaas van PaškiSir zijn erg beroemd!

Als je langs de kust rijdt richting Zadar zie je veel groen, wijngaarden en olijfbomen maar als het eiland Pag in zicht komt zie je ineens een heel ander landschap. Het eiland lijkt wel een beetje op een maanlandschap. Tegelijkertijd is er ook veel groen te vinden en werkelijk prachtige stranden! Zadar met het mooie zeeorgel en de rijke historische gebouwen is een bezoek zeker waard!

Vervolgens de kuststad Sîbenik; één van de oudste steden gesticht door de lokale Kroaten.

Het eindstation; Trogir

Een rijke historie met veel architectuur en een oude kern die is gesitueerd op een klein eiland. Het centrum van Trogir is daarom integraal op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst.

Een trip om nooit meer te vergeten!

Als je bij Magero Buscampers een buscamper boekt en je laat ons weten dat je geïnteresseerd bent in deze rondreis, dan ontvang je van ons alle informatie tot in de details. Zodat jullie, net zo als Robin en Maureen, een fantastische tijd gaan beleven in Zwitserland, Italië en Kroatië!

Begin je reis hier ...

#ontdekdewereld